Huwelijk Fede en Ton

17 juli 2010

Leuk om te doen in de omgeving

Wat is leuk om te doen in de omgeving?

Steden

Tagliolo heeft een schitterend kasteel, maar voor het overige hoef je het dorpje niet te bezoeken. Plaatsen in de buurt die de moeite waard zijn:

  • Ovada – niet te groot, leuk centrum
  • Gavi – heeft een aantal goede restaurantjes
  • Rocca Grimalda, met een karakteristieke burcht met prachtig uitzicht
  • Mornese, Capriata d’Orba e Lerma, dichtbij en leuk
  • Cremolino, met lekker restaurant
  • Acqui Terme – bekend van de thermen

Op ruim een uur ligt Milaan – voor shoppers natuurlijk een paradijs, en met de Duomo en het Scala de moeite van het bezichtigen waard. Houd er rekening mee dat alle Italianen in de zomer uit Milaan wegtrekken, omdat het er dan veel te warm is.

Op 45 min rijden ligt Genova, een stad aan de Middellandse Zee die een bezoek meer dan waard is. Met kinderen is het leuk om naar het Zee-aquarium te gaan. Mijd ‘s avonds het stukje stad dat direct aan zee gelegen is – daar is het dan wat minder veilig.

Iets ten oosten van Genova zijn bezienswaardigheden aan de kust Portofino en Cinque Terre.
Vergeet niet om pesto en focaccia te proeven, beide specialiteiten van de regio.

Golfen

Voor de golfers onder ons is er een buitengewoon mooie golfbaan dicht in de buurt. Het is de baan van Villa Carolina (waar overigens ook hotelkamers zijn). Houd er wél rekening dat het overdag gruwelijk warm kan zijn, dus een baantje lopen in de ochtend of tegen de avond is aan te raden.

Meer via http://www.golfclubvillacarolina.com
Andere golfbanen:
http://www.labollina.it
http://www.golfcollinedelgavi.com

Shoppen

Shoppen doe je natuurlijk in Milaan, maar op een uur rijden van Milaan is de Designers’ Outlet van Serravalle. Hier kun met flinke kortingen mooie merkkleding en andere luxe-artikelen kopen.

Voor authentieke Italiaanse producten (pasta, olijfolie, wijn) kun je prima bij de Bennet (de Italiaanse Carrefour) terecht.

Wijn proeven

Tagliolo ligt in een streek waar veel wijn geproduceerd wordt. In Nederland is de wijn niet echt bekend, maar hij is zeker aan te raden. Met name rondom Gavi zul je veel wijnboeren vinden, die graag bereid zijn je wat van die wijn te laten proeven.

  • Handig om te weten

  • Tagliolo